Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Θα κατεδαφιστούν τα ετοιμόρροπα αλλά άγνωστο πότε...

Από εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ"
03/03/2011

"Θα κατεδαφιστούν τα ετοιμόρροπα αλλά άγνωστο πότε...


     


«Σύντομα θα κατεδαφίσουμε τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα», απάντησε χθες στον αντιπρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Γιώργο Αμαριωτάκη ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου Μανόλης Βασιλάκης, μετά το θόρυβο που προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ της "Ν. Κρήτης", με τους εκπροσώπους του συλλόγου να θέτουν προ των ευθυνών τους τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Δήμου Ηρακλείου και της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, για ένα ενδεχόμενο νέο περιστατικό μέσα στα ερείπια, τα μπάζα και τα σκουπίδια της Αγίας Τριάδας. Και φυσικά, ακόμη και την κατάρρευση ενός από τα παλιά και εγκαταλελειμμένα σπίτια, που αιωρούνται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια του κόσμου σαν...λαιμητόμος έτοιμη να πέσει!

Χθες, ο κ. Αμαριωτάκης δέχτηκε την άμεση ανταπόκριση του Μανόλη Βασιλάκη για το δημοσίευμα της εφημερίδας μας, απαντώντας ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας έχει απόλυτο δίκιο ως προς την καθυστέρηση που υπάρχει από τα μέσα Φεβρουαρίου στη σύσταση νέας επιτροπής που θα καταγράψει από την αρχή τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα της ξεχασμένης περιοχής τους.


Εντολή εισαγγελέα

Όπως γράψαμε και χθες, η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής στηρίζεται σε σχετική εντολή του εισαγγελέα Ηρακλείου, που διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Δήμο Ηρακλείου και τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, αλλά καμία από τις υπηρεσίες αυτές δεν απάντησε μέχρι σήμερα ως προς τον ορισμό εκπροσώπου της. Χθες, λοιπόν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης απάντησε στον κ. Αμαριωτάκη ότι δε χρειάζεται να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, που θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμα μια ζωή, μετά το χαμό του 8χρονου αγοριού από την Αλβανία που έπεσε στο φονικό παλιό πηγάδι της Αντωνίου Περατσάκη.

«Υπάρχει ήδη επιτροπή επικινδύνως ετοιμόρροπων παλιάς πόλης και θα την ενεργοποιήσουμε, χωρίς να περιμένουμε να συσταθεί καινούργια», είπε ο κ. Βασιλάκης. Ανέλαβε την ευθύνη έναρξης νέας καταγραφής των κτηρίων μέσα σε μια εβδομάδα. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι τα επικίνδυνα κτίσματα θα κατεδαφιστούν. Εξέφρασε μόνο τον προβληματισμό του αν θα πρέπει να ξαναγίνει ειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες όσων κτηρίων επιδέχονται βελτιώσεων, κάτι το οποίο θα αποσαφηνιστεί από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου