Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επαφές και ενέργειες του Συλλόγου για τα προβλήματα της καθημερινότητας.


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό το θέμα της καθαριότητας στην Αγ. Τριάδα όπως και σε όλο το Ηράκλειο έχει επιδεινωθεί. Η έλλειψη προσωπικού με τις απολύσεις των συμβασιούχων και η έλλειψη πιστώσεων στα πλαίσια των οικονομικών προβλημάτων των Δήμων για την αντικατάστασή τους έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Ειδικά στην Αγ. Τριάδα το πρόβλημα καταντάει εκρηκτικό. Σ’ αυτό συμβάλλει και η αδιαφορία πολλών κατοίκων της, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν διάφοροι οικονομικοί μετανάστες και τσιγγάνοι που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά και έχουν μεταβάλλει τους δρόμους σε καταυλισμούς, ρυπαίνουν τη γειτονιά και δε σέβονται τίποτα.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και των άλλων θεμάτων της καθημερινότητας, ο Σύλλογος έκανε παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς, επισκέφτηκε τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, συνεργάστηκε μαζί τους, τους έθεσε τα προβλήματα και απαίτησε πιεστικά άμεσες δράσεις και λύσεις.

1. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ.

Στα πλαίσια αυτά, μετά τις πρώτες επαφές, κλιμάκιο του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στέργιο-Βασίλη Παναούση έφερε στις 21-9-2012 τον νέο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυπραίο με τον αρμόδιο Τομεάρχη καθαριότητας της συνοικίας και περπάτησαν μαζί στους δρόμους της Αγ. Τριάδας και του υπέδειξαν, για να έχει και προσωπική άποψη, την κατάσταση και τα συγκεκριμένα σημεία όπου δημιουργούνται τα ιδιαίτερα προβλήματα ρύπανσης.

Συζητήθηκαν προτάσεις και τρόποι βελτίωσης της κατάστασης σε σχέση με τους κάδους, τις σακούλες, την αποκομιδή και τους οδοκαθαρισμούς, τον καθαρισμό και το πλύσιμο σημείων όπου υπάρχουν κάδοι.

Προτάθηκε ακόμα εκεί που υπάρχουν κάδοι να γίνουν ειδικές κατασκευές με προστατευτικά ώστε να μη παρκάρουν μπροστά αυτοκίνητα που εμποδίζουν το απορριμματοφόρο του Δήμου να αδειάσει τους κάδους.

Επίσης, να αντιμετωπιστούν με πρόστιμα όσοι ασυνείδητοι βγάζουν τις σακούλες στο δρόμο μετά τη συλλογή τις πρωινές ώρες από το απορριμματοφόρο και γίνονται βορά στις γάτες που τις σκορπίζουν και γεμίζουν τους δρόμους.

Ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι παρά τα προβλήματα προσωπικού που έχει θα προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσει κατά το δυνατόν. Θα ακολουθήσει συνεργασία για την υλοποίηση όσων συζητήθηκαν και ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση.


2. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Κλιμάκιο του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο επισκέφθηκε και τον νεοτοποθετηθέντα Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Σπυριδάκη και του έθεσε μια σειρά προβλημάτων με κυρίαρχο το θέμα των κατεδαφίσεων των επικινδύνως ετοιμόρροπων.

Ζητήθηκε να συνεχιστεί η εργολαβία που ξεκίνησε πέρυσι το Σεπτέμβριο με την κατεδάφιση των πρώτων πέντε (5) κατεδαφιστέων με βάση την κατάσταση ετοιμόρροπων που είχε γίνει με συνεργασία του Συλλόγου και των υπηρεσιών του Δήμου. Επειδή όμως η δαπάνη έχει ήδη αναλωθεί, ο Αντιδήμαρχος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να ετοιμάσουν εισήγηση για νέα δαπάνη.

Ζητήθηκε επίσης να αντιμετωπίζονται άμεσα και να επισκευάζονται οι λακκούβες και οι ζημιές στα οδοστρώματα, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει καθώς και τα θέματα απορροών των ομβρίων. Ήδη ο Σύλλογος παρέδωσε κατάσταση με ζημιές στους δρόμους.

3. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δαγκωνάκη ζητήθηκε μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή με την ευκαιρία που η υπηρεσία αυτή στεγάζεται πλέον στην Αγ. Τριάδα. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις παραβατικότητας, αυθαίρετης και παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων και τρίκυκλων παλιατζήδων που δε σέβονται το χώρο, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, το κλείσιμο εγκαταλελειμμένων σπιτιών, η ηχορύπανση κ.λ.π.

Ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των ζητηθέντων και θα επανέλθει.

Ανεξάρτητα όμως από τις ενέργειες των Υπηρεσιών και του Συλλόγου θα πρέπει και ο καθένας να φροντίζει για τα θέματα της γειτονιάς και να μην αφήνει οποιονδήποτε να ρυπαίνει το χώρο.


Από το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου