Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Περιβαλλοντικός Σύλλογος: Καθυστερεί η μελέτη για την Αγία Τριάδα

Από:  ΠΑΤΡΙΣ, 5/9/2012

"Περιβαλλοντικός Σύλλογος: Καθυστερεί η μελέτη για την Αγία Τριάδα.

Για καθυστερήσεις από πλευράς δήμου Ηρακλείου όσον αφορά την προώθηση της μελέτης της Αγίας Τριάδας κάνει λόγο ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος της περιοχής με αφορμή τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα και τις αποφάσεις του ΥΠΠΟ.

Όπως αναφέρει εκ μερους του συλλόγου ο κ.Χούπας:
“Σχετικά και με αφορμή δημοσίευμά σας στην “Π” την περασμένη εβδομάδα για τη μελέτη της Αγίας Τριάδας θα ήθελα να σημειώσω μερικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η καθυστέρηση της μελέτης δεν οφείλεται μόνο στις καθυστερήσεις των υπουργείων ούτε έχει γίνει -ακόμα τουλάχιστον - μπαλάκι μεταξύ τους.

Με λίγα λόγια: Μετά την απόφαση του ΣΧΟΠ -Οκτώβριος του 2009 - η μελέτη στάλθηκε στο ΥΠΠΟ όπου και ξεχάστηκε.



Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση στο ΥΠΠΟ του Περιβ. Συλλόγου το Φεβρουάριο του 2011 για να ξεκολλήσει το θέμα, να κατέβουν οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟ (ύστερα από αίτημα του Συλλόγου στο οποίο ανταποκρίθηκε η κ. Μενδώνη) το Μάιο του 2011, να περιδιαβούν την Αγ. Τριάδα, να σχηματίσουν ιδία αντίληψη, να γίνει σύσκεψη με τις αρμόδιες τοπικές εφορίες, το Δήμο, το Μελετητή και τον Περιβ. Σύλλογο και μετά από τρεις φορές συζήτηση στο ΚΑΣ (στις οποίες συμμετείχα καλούμενος ως εκπρόσωπος του Συλλόγου) ελήφθη το Νοέμβρη του 2011 απόφαση έγκρισης της μελέτης, η οποία διαβιβάστηκε τον Ιανουάριο του 2012 στο ΥΠΕΚΑ για τις δικές του αποφάσεις.

Από τότε δεν έχει γίνει τίποτα. Το ΥΠΕΚΑ έχει ζητήσει τις θέσεις του δήμου. Οχτώ μήνες πέρασαν χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς δήμου.
Ο Περιβαλ. Σύλλογος αν και δεν έχει επίσημα αρμοδιότητα έχει κάνει τρεις φορές παρέμβαση στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ (διευθυντή, τμηματάρχη, εισηγήτρια) και έχει υποβάλει από το Μάρτιο τις προτάσεις του.

Ύστερα από συνεχείς οχλήσεις - αν θέλετε και προσωπικές προς τον φίλο αντιδήμαρχο κ. Βασιλάκη - ο δήμος τελικά έστειλε τις θέσεις του, όπως και σεις αναφέρετε, στο τέλος Αυγούστου.

Από αυτά προκύπτει ότι ο Δήμος δεν έχει επιδείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Αντίθετα διαπιστώνεται μια νωχέλεια για να μην πω αδιαφορία σχετικά με το θέμα.

Ούτε έχει γίνει μπαλάκι ακόμα. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν βασικές διαφωνίες που να καθυστερήσουν το θέμα. Δυο ή τρία σημεία, όπως περιορισμένες τοπικές διανοίξεις για λόγους πολιτικής προστασίας, και το θέμα του ισοζυγίου ελεύθερων χώρων μεταξύ ισχύοντος καιπροτεινομένου ρυμοτομικού, θέματα τα οποία μπορούν εύκολα να διευθετηθούν. Δεν απομένει παρά ο Δήμος να δραστηριοποιηθεί και να πιέσει να τελειώνει επιτέλους αυτή η ιστορία που προσβάλλει όλους.

Συμεών Χούπας Πολιτικός Μηχανικός ιδρυτικό μέλος του Περιβ. Συλλόγου” "





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου