Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σήμερα η συζήτηση στο ΚΑΣ για τη μελέτη της Αγίας Τριάδας.

Από εφημερίδα : "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ", 31/5/2011

"Συναγερμός έχει σημάνει στο Δήμο Ηρακλείου, αφού ξαφνικά και τελείως απροειδοποίητα ο προγραμματισμός και η συνεννόηση που υπήρχε με το ΥΠ.ΠΟ. για τη μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας ανατράπηκε, και η μελέτη έρχεται σήμερα προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο...




Η είδηση προέκυψε τελείως αναπάντεχα, πιάνοντας εξαπίνης και τα στελέχη της Λότζιας, οι οποίοι είχαν "μείνει" εύλογα στη συνεννόηση που υπήρχε με τη γενική γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. και πρόεδρο του ΚΑΣ Λίνα Μενδώνη, πως δηλαδή θα πραγματοποιούνταν κάποιες συσκέψεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων - Δήμου , τοπικών Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, υπουργείου Πολιτισμού και υπουργείου Περιβάλλοντος - με στόχο, όπως είχε εξαγγείλει η κ. Μενδώνη, να βρεθεί μια χρυσή τομή στις αντικρουόμενες απόψεις των δύο υπουργείων ως προς τη μελέτη και να έρθει στο ΚΑΣ μια κοινά αποδεκτή από όλους εισήγηση.

Αντ' αυτού, μόλις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Δήμο ενημερώθηκαν πως προγραμματίστηκε συζήτηση, για τις 6 σήμερα το απόγευμα, στο ΚΑΣ, με συνέπεια να τρέχουν και να μη φτάνουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο Δήμο παρέλαβαν προς έκπληξή τους μια τροποποιημένη εισήγηση της 13ης Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων, ενώ δεν έχουν ακόμα παραλάβει την αντίστοιχη εισήγηση της Εφορίας Νεότερων Μνημείων!

Μετά από όλα αυτά στο Δήμο αγωνιούν εύλογα για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνεδρίαση, στην οποία θα παραβρεθεί ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου