Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ολονύχτια διαμαρτυρία σήμερα, 19/5/2011, στα Λιοντάρια ενάντια στη βία.

Από :  εφημερίδα 'ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ'

"18/05/2011

Τα πρόσφατα γεγονότα βίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού δείχνουν ότι υπάρχει μια ανησυχητική διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, με ομάδες πολιτών να θεωρούν ότι είναι κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας και του δικαίου, το οποίο "επιβάλλουν" στους συμπολίτες τους. Μια ομάδα πολιτών του Ηρακλείου λέει: «Ως εδώ. Όχι άλλο αίμα».

Οι συγκεκριμένοι πολίτες κρίνουν ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τους «αγανακτισμένους πολίτες». Καμία δικαιολογία για την αυτοδικία. Πιστεύουν ότι τα προβλήματα δε λύνονται με τη βία. Πιστεύουν ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε. Βρήκαν τον τόπο και το χρόνο και τώρα μας καλούν. Μας καλούν σε ολονυχτία διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 8:30 το βράδυ στην πλατεία των Λιονταριών, στο Ηράκλειο. Με κεριά, με τραγούδια και με σύνθημα "Ως εδώ. Όχι άλλο αίμα".

Την "Πρωτοβουλία πολιτών Ηρακλείου κατά της Βίας" υποστηρίζουν οι Αβραμάκης Μανόλης, Αλεξάκης Νίκος, Αντωνόπουλος Αντώνης, Βαρβεράκης Κώστας, Βασιλειάδης Γιώργος, Βεργάκης Κώστας, Γαγγιολάκης Νίκος, Επιτροπάκης Νίκος, Δήτσας Πέτρος, Δρανδάκης Λεωνίδας, Καλοκύρη Πέλα, Καρακάσης Γιάννης, Κατερινόπουλος Χάρης, Μοχιανάκης Κώστας, Μπαντουβά Μαράτα, Παπαδάκης Χριστόφορος, Παρασύρης Αντώνης, Πετράκης Γιώργος, Σεφέρογλου Ηλίας, Σταματάκης Μανόλης, Χαμαμή Αχμέτ, Χασουράκη Κατερίνα, Χαφναβής Χαντέρ, Χουστουλάκη-Τσούμπα Μαρία και Χελιδώνης Αντώνης.

Γεγονότα τρόμου
Μερικά από τα γεγονότα που αφύπνισαν τους πολίτες, κατά τους ίδιους, είναι:

* Το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου άγνωστοι σφάζουν έναν άνδρα, που ετοιμάζεται να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο, για να του πάρουν μια βιντεοκάμερα.

* Επιδεικνύοντας ύποπτη ετοιμότητα, μέλη της "Χρυσής Αυγής" επιδίδονται σε ένα 24ωρο πογκρόμ μεταναστών, υπό τις επευφημίες "πολιτών" και την ευμενή απάθεια της Αστυνομίας. Ο απολογισμός, δεκάδες σοβαρά τραυματίες, όλοι μετανάστες, στα νοσοκομεία, και ένας 24χρονος από το Μπαγκλαντές δολοφονημένος.

* Χωρίς σοβαρό λόγο, τα ΜΑΤ επιτίθενται στην πιο ειρηνική διαδήλωση της τελευταίας τριετίας στέλνοντας δεκάδες πολιτών στα νοσοκομεία με τραύματα στο κεφάλι. Ένας από τους τραυματίες, πέντε μέρες μετά, ακόμα χαροπαλεύει και, αν επιζήσει, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μόνιμες βλάβες θα έχει. Η κυβέρνηση "αντιδρά" θέτοντας σε διαθεσιμότητα τέσσερις άνδρες των ΜΑΤ, τους οποίους ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε να δέρνουν ανηλεώς πεσμένο στο έδαφος διαδηλωτή.

* Σάββατο πρωί, μία από τις συμμορίες των Εξαρχείων επιτίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα της γειτονιάς με βόμβες μολότοφ. Κατά την υποχώρησή τους, βάζουν φωτιά σε μια αστυνομική μοτοσυκλέτα, παρκαρισμένη δίπλα στον πάγκο μιας ανθοπώλισσας της λαϊκής. Για να είναι βέβαιοι για το αποτέλεσμα, ανοίγουν το σωληνάκι της βενζίνης της μοτοσυκλέτας. Η μοτοσυκλέτα εκρήγνυται και προκαλεί βαριά εγκαύματα στην ανθοπώλισσα και σε δύο άνδρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Ο ένας από αυτούς χαροπαλεύει.

* Το πογκρόμ μεταναστών συνεχίζεται τα επόμενα βράδια στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα. "




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου