Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΣΥΠΟΘΑ

Ύστερα από διαδικασίες πέντε ολόκληρων χρόνων μεταξύ Των Υπουργείων Πολιτισμού και Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεδρίασε σήμερα το κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα και ενέκρινε την τελική εισήγηση μετά την απόρριψη και των τελευταίων ενστάσεων από το Δήμο.
Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την όδευση της τροποποίησης του Ρυμοτομικού της Αγ. Τριάδας προς δημοσίευση σε ΦΕΚ. 
Απομένει τώρα η σύνταξη του Π.Δ. από το νομοθετικό τμήμα του ΥΠΕΚΑ και ο εν συνεχεία έλεγχος από το ΣτΕ για να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
Το σημαντικό για μας είναι ότι τελείωσαν οι διαδικασίες ανάμεσα στα Υπουργεία και τις επιτροπές, που ήσαν χρονοβόρες με πολλές ασυμφωνίες. (4 φορές πέρασε το θέμα από το ΚΑΣ και άλλες 3 από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ με πολλαπλές εισηγήσεις από τις τοπικές εφορίες για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε κοινή απόφαση.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν και έκαναν παρέμβαση κατά σειρά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σ. Χούπας, ο Μελετητής του έργου κ. Πανταζής και ο Διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου κ. Γ. Φουρναράκης, οι οποίοι τόνισαν ότι πρέπει να εγκριθεί η τελική εισήγηση ώστε να μην καθυστερήσει πλέον ούτε στιγμή η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου