Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Χορεύουμε για το νερό

Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 9.00 το βράδυ στην πλατεία του Αγ. Τίτου η ομάδα χορού ΦΥΣΑΛΙΔΑ δίνει μια χωροθεατρική παράσταση για το νερό.

      Ψυχή της παράστασης αυτής είναι το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας η Γωγώ            Πετραλή.

Είναι ένα από τα ενδιαφέροντα δρώμενα που και άλλες φορές όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου η Γωγώ έχει παρουσιάσει μέσα στην πολυσχιδή δραστηριότητά της.

Στην ανάρτησή της στο facebook σημειώνει τα παρακάτω σημαντικά :

Σύμφωνα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2010:
«Το δικαίωμα στο ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό και στην υγιεινή αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα ουσιώδες για την πλήρη απόλαυση της ζωής και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κάθε 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε, θλιβόμαστε με τις στατιστικές, διαδηλώνουμε υπέρ του δικαιώματος στο νερό, διατυμπανίζουμε ότι το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αλλά και οικολογικό αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή, την ανθρώπινη κοινωνία και τα οικοσυστήματα.

Η δυναμική της πορείας των γεγονότων και της όλης κατάστασης, κάθε άλλο δείχνει παρά φρόνηση. Μάλλον για περιφρόνηση όλων αυτών των "αυτονόητων" αγαθών που για πολλούς έχουν πάψει να είναι αυτονόητα. Ποιός θα περίμενε να στερούνται το καθαρό νερό δισεκατομμύρια πλάσματα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και να ματώνουν για μια γουλιά 'λευκό χρυσό'; Ποιός θα το πιστέψει ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος δε θα γίνει ούτε για το χρυσάφι, ούτε για το πετρέλαιο, ούτε για την τροφή, μα για το νερό;

Σώστε τον Υδάτινο πλανήτη μας!

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου