Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Αγίας Τριάδας

Συζητήθηκε σήμερα στη Συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ το θέμα της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Αγ. Τριάδας και εγκρίθηκε όπως έχει τελικά διαμορφωθεί με δύο αποφάσεις του ΚΑΣ και του ΚΕΣΥΠΟΘΑ.
Όπως έχουμε ξαναπεί η έγκριση της Τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης της Αγ. Τριάδας.
Είναι ένα αίσιο τέλος και ένα αποτέλεσμα για το οποίο ο Σύλλογος αγωνίστηκε με επιμονή και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες σχεδόν μόνος τέσσερα χρόνια, από το Φεβρουάριο του 2011.
Είναι γνωστές οι διαφορετικές θέσεις των δύο Υπουργείων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Και έγινε πολύ μεγάλος αγώνας για να υπερκεραστούν οι διαφορές και να καταλήξουμε στη σημερινή απόφαση.
Ο Σύλλογος σε όλο αυτό το διάστημα έκανε τις προτάσεις του και τις παρεμβάσεις του, με την παρουσία του, σε όλα τα Συμβούλια.
Έτσι και στη σημερινή συνεδρίαση παρέστη ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Συμεών Χούπας και εξέθεσε τη βούληση του Συλλόγου να τελειώσει επιτέλους το θέμα αυτό. Στο Συμβούλιο επίσης παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Αναστασάκης και ο Προϊστάμενος της Παλιάς Πόλης κ. Φουρναράκης.
Το θέμα πλέον είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες, μετά την ανάρτησή του, στην έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης και να περάσει από το ΣτΕ για να δημοσιευτεί ως Π.Δ. στο ΦΕΚ.
Ο Σύλλογος θα είναι πάντα παρών σε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να επισπεύδονται.

Οφείλουμε και  από εδώ να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δήμαρχο κ. Β. Λαμπρινό για την προσωπική του παρέμβαση ώστε να τελειώσει πλέον η διαδικασία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου