Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Συμπλοκές τη νύχτα στα στενά της Αγίας Τριάδας.

Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" : 12-4-2011

"Συμπλοκές τη νύχτα με αλλοδαπούς στα στενά της Αγ. Tριάδας


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν πλέον οι συμπλοκές σώμα με σώμα μεταξύ νεαρών Ελλήνων και Αλβανών. Τα τελευταία 24ωρα τα περιστατικά βίας κλιμακώνονται στην πόλη του Ηρακλείου με περιοχές όπως αυτή της Αγίας Τριάδας να μετατρέπονται τις νύχτες σε «πεδίο μάχης».
Χθες αργά τη νύχτα σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου όταν κάτοικοι της Αγίας Τριάδας τηλεφώνησαν έντρομοι στο Κέντρο Άμεσης Δράσης ενημερώνοντας για σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς στα στενά της περιοχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 60 νεαροί που φορούσαν κράνη και κουκούλες και κρατούσαν καδρόνια και λοστούς «εξόρμησαν» οργανωμένα στα σοκάκια της Αγίας Τριάδας προς αναζήτηση αλλοδαπών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα ομάδες και από τις δύο πλευρές είχαν δώσει ραντεβού για να ...λύσουν τις διαφορές τους σε μία επίδειξη ισχύος για το ποια έχει το «κουμάντο».

Η κατάσταση ήταν τόσο τεταμένη που κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους φοβούμενοι τα χειρότερα. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που άρχισαν ανθρωποκυνηγητό μέσα στα στενά. Η αστυνομική επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως πρόκειται για «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών μεταξύ συμμοριών με αφορμή κλεμμένα μηχανάκια. Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εκδήλωση γενικευμένων επεισοδίων στο μέλλον υπό το φόβο της ξενοφοβίας.
Γιʼ αυτό το λόγο αναμένεται να ληφθούν δραστικά μέτρα με εντατικές περιπολίες τις νύχτες τόσο στην επίμαχη περιοχή όσο και σε άλλες συνοικίες των δυτικών προαστίων με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων και προσαγωγών.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα επεισόδια αλλά μικρότερης έκτασης εκτυλίχθηκαν και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή του νέου Σταδίου. Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν καδρόνια, ξύλα και πέτρες, ενώ έγινε και αναφορά για τη χρήση όπλων.

Μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες ότι σε ένα σπίτι «καρφώθηκαν» βολίδες από όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια συμπλοκής."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου