Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αγία Τριάδα - Στην κάλπη για το καλό της γειτονιάς

Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Πατρίς" , 8-12-2010



Των Λίλιαν Δαφερμάκη και Κατερίνας Μυλωνά

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγία Τριάδα, μια παραγκωνισμένη γειτονιά που θα μπορούσε να αποτελέσει διαμάντι της πόλης, κινητοποίησαν τους κατοίκους της, οι οποίοι συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής.

Οι εκλογές διεξήχθησαν την Κυριακή και το νέο Δ.Σ. θα συσταθεί σε σώμα την επόμενη βδομάδα.


Συνολικά, προσήλθαν στις κάλπες 722 κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, οι οποίοι αναζητούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή. Σημειώνεται πως τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου είναι 860, δηλαδή συμμετείχε στις εκλογές το 85% περίπου των κατοίκων της Αγίας Τριάδας, γεγονός που αναδεικνύει την θέληση του κόσμου να προσφέρει σε μια περιοχή, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε, αγάπησε και ζει και θέλει να αποκτήσει την εικόνα που της αξίζει.

Τα μέλη που θα απαρτίσουν το νέο ΔΣ είναι οι κ.κ. Γιώργος Αμαριωτάκης , Αντώνης Κοκκινίδης, Πάνος Σουράς, Φάνης Κιτσόπουλος, Στέργιος- Βασίλης Παναούσης, Δήμητρα Γεωργαλή - Καλομοίρη και  Μαρία Κακανδρή

Αφημένη στην τύχη της

Η Αγία Τριάδα, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ιστορικού ιστού του Ηρακλείου, παραμένει κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένη, εδώ και χρόνια, αναμένοντας στωικά τις υποσχέσεις της Λότζια για την ανάπλασή της και την ανάδειξή της μέσα από την μελέτη που εκπονεί ο Δήμος για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, η απίστευτη χρονοτριβή που σημειώνεται στην προώθηση της μελέτης, έχει σαν αποτέλεσμα, η περιοχή να μην εξελίσσεται ορθόδοξα, στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου σχεδιασμού, και παράλληλα να γιγαντώνονται τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Κτήρια που γερνούν, σπίτια που άλλα βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, και άλλα μετατρέπονται σε χωματερές, προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, την αποχέτευση, αποτελούν την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, που εδώ και χρόνια ζητούν λύσεις από το Δήμο, αλλά εισπράττουν γενναιόδωρες υποσχέσεις, που όμως δεν υλοποιούνται.

H αδιαφορία αλλάζει τη φυσιογνωμία της γειτονιάς

Η χαλαρή έως αδιάφορη διάθεση της Λότζια να προωθήσει δυναμικά το σχεδιασμό ανάπλασης της περιοχής έχει σαν αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος του ιστορικού ιστού της περιοχής, να ξεριζώνεται να μετατρέπεται σε πολυκατοικίες, με αποτέλεσμα αφενός να αλλάζει η γενικότερη φυσιογνωμία της περιοχής, αφετέρου να χάνεται διαπαντός ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας του τόπου, όπως αυτό καταγράφεται από τα κτίρια, που σώζονται μέχρι σήμερα.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σ όλους τους εκλεγέντες στο ΔΣ του Συλλόγου μας, και ευχές για δημιουργικό έργο.
    Όλοι μαζί να αλλάξουμε πορεία στη ζωή της γειτονιάς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή