Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Οι τελευταίες δραστηριότητες του Συλλόγου


1. Στην ενημέρωση - συζήτηση για τα σκουπίδια τέθηκαν στον Αντιδήμαρχο διάφορα θέματα προς αντιμετώπιση. Ένα τέτοιο θέμα ήταν η ζημιά που κάνουν δύο αυτοφυείς άγριες συκιές  συκιές σε έναν πέτρινο μεγάλο τοίχο στην οδό Σκουλάδων.
Φωτογραφία του Συμεών Χούπας.
 Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Χάρη Μαμουλάκη. Την άλλη μέρα το πρωί ο ίδιος έφερε συνεργείο της Υπηρεσίας πρασίνου και έκοψαν τις συκιές.
Για την ιστορία στη θέση του τοίχου αυτού δημιουργήθηκε η πρώτη γραμμή άμυνας στην ιστορική πολιορκία από τους Τούρκους όταν κατελήφθη ο προμαχώνας του Αγ. Ανδρέα. 

2. Είναι γνωστό ότι η Αγ. Τριάδα λόγω της μορφής της μορφής της δεν διαθέτει χώρους πρασίνου παρά μόνο μικρά παρτέρια τα περισσότερα των οποίων είναι σε κακή κατάσταση αφρόντιστα και εγκαταλελειμμένα.
Ο Σύλλογος προγραμμα- τίζει την αποκατάσταση και φύτευσή τους με τα κατάλληλα για τη θέση τους δίπλα στη θάλασσα φυτά σε συνεργασία με την Υπηρεσία πρασίνου του Δήμου. 
Ο Γεωπόνος και μέλος του Συλλόγου μας Μανώλης Δασκαλαντωνάκης προσφέρθηκε να κάνει την καταγραφή της κατάστασης όλων των παρτεριών της Αγ. Τριάδας, προκειμένου να υποβάλλουμε στο Δήμο προτάσεις αποκατάστασης και φύτευσης με τα κατάλληλα φυτά και παράλληλα να εξασφαλίσουμε την προστασία τους από τους ασυνείδητους κατοίκους όπως δείχνουν τα στιγμιότυπα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου