Από εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", 25/8/2011
"Της Λίλιαν Δαφερμάκη
Λύσεις στα προβλήματα της πιο ιστορικής γειτονιάς του Ηρακλείου ζήτησαν απʼ τη δημοτική αρχή εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου.
Συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, μιας από τις πιο ιστορικές αλλά και εγκαταλειμμένες περιοχές του Ηρακλείου, προσπάθησαν χθες να αποσπάσουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν με στελέχη της δημοτικής Αρχής.
Τα μέλη του συλλόγου έθεσαν για άλλη μια φορά τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του δήμου προ των ευθυνών τους σε σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση καθαριότητας που επικρατεί στην περιοχή, τα εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουν μετατραπεί σε χωματερές και εγκυμονούν ακόμα και κινδύνους μόλυνσης, τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω έλλειψης δικτύων αποχέτευσης.
Μεγάλα παράπονα ακούστηκαν ειδικά για το θέμα της καθαριότητας, αφού οι δρόμοι της περιοχής εδώ και μήνες δεν καθαρίζονται και είναι γεμάτοι σκουπίδια και στραγγίσματα απορριμμάτων, γεγονός που συνδέεται με τον αποδεκατισμό της υπηρεσίας από προσωπικό, αλλά και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στην πρόσληψη συμβασιούχων.
Σήμερα μάλιστα έχει προγραμματιστεί να γίνει και αυτοψία της υπηρεσίας καθαριότητας στην περιοχή, για να δρομολογήσουν τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ότι θα υλοποιήσει η πολιτική ηγεσία του Δήμου προκειμένου να ευπρεπιστεί η περιοχή που σήμερα μοιάζει να έχει εγκαταλειφθεί εντελώς στην τύχη της.
Επίσης τέθηκε από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής το μεγάλο θέμα της ανακύκλωσης η οποία ακόμα δεν έχει φτάσει στο κέντρο της πόλης. Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής επιζητούν να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα- και μάλιστα οι μαθητές του Μποδοσάκειου έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων μπουκαλιών - κάδοι δεν έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή. Την αναβλητικότητα αυτή ο δήμος την αποδίδει στην εταιρεία ανακύκλωσης, που παρά το γεγονός ότι της έχει ζητηθεί, δεν τοποθετεί ένα μηχάνημα για την παραλαβή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης και για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα σπίτια, για τα οποία ο αρμόδιος επί των πολεοδομικών αντιδήμαρχος Μανόλης Βασιλάκης διαβεβαίωσε ότι τώρα αντιμετωπίζονται με άλλους όρους, καθώς έχει συμφωνηθεί μια πιο ευέλικτη διαδικασία για την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών. Όπως είπε όταν υπάρχουν τέτοια αιτήματα, θα εισάγονται στο τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο και θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα και χωρίς χρονοτριβές, ώστε να λαμβάνονται και ταχύτερα οι σχετικές αποφάσεις.
Στη διάρκεια της συζήτησης, ζητήθηκε και η ενεργότερη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, τόσο σε σχέση με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουν μετατραπεί σε χωματερές όσο και στο θέμα της ηχορύπανσης. Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ.Δαγκωνάκη να ενεργοποιήσει τα στελέχη της υπηρεσίας προκειμένου να ειδοποιήσουν τους ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων σπιτιών να τα καθαρίσουν αλλιώς να εφαρμοστούν όσα ο νόμος προβλέπει. Παράλληλα ο σύλλογος ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι της υπηρεσίας σε σχέση με την ηχορύπανση των νυκτερινών καταστημάτων, που έχουν κάνει δύσκολη την ζωή των κατοίκων.
Από την πλευρά του ο κ. Δαγκωνάκης υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό και για τα δύο αιτήματα που του τέθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι της υπηρεσίας στα καταστήματα, οι οποίοι μάλιστα για να είναι και πιο αποτελεσματικοί θα γίνονται και με μικτά κλιμάκια. "
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου