Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι Απόκριες στο ΚΑΠΗ Αγ. Τριάδας

Η κα Παντερή απευθύνεται στους συγκεντρωμένους

Πολύς κόσμος και πολύ κέφι στο καφενείο του ΚΑΠΗ  Αγ. Τριάδας σήμερα.

Η Διευθύντρια κ. Κατερίνα Παντερή ωργάνωσε ένα θαυμάσιο γλέντι με μουσική και φαγητά στα οποία βοήθησαν και οι γυναίκες της γειτονιάς με τα δικά τους εδέσματα.
Η ορχήστρα ήταν καταπληκτική. Έγινε κέφι και χορός από όλους, μικρούς και μεγάλους. 
Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναούσης
Ο Σύλλογος που βρίσκεται σε πολύ καλή συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Παναούση, ο οποίος απηύθηνε και χαιρετισμό και από το μέλος Άννα Λεβέντη.     Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι και ευχήθηκαν     και  και ευχήθηκαν του χρόνου ακόμα               καλύτερα.                                                                                        






                                         




                                                       



                               




Ο  απολογισμός του πρώτου Διμήνου


Με την ανάληψη των καθηκόντων του το νέο Δ.Σ. προχώρησε άμεσα σε ενέργειες που είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας στην περιοχή.
Αυτά που σε πρώτη φάση έγινα είναι τα ακόλουθα.
1. Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΗ : Ελέχθησαν και καθαρίστηκαν όλες οι σχάρες και τα φρεάτια των ομβρίων. Έτσι παρά τις πολλές και δυνατές βροχές δεν είχαμε προβλήματα.
2. Σε συνεργασία με ΔΕΥΑΗ και ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ επιθεωρήθηκαν όλοι οι κρουνοί και εξασφαλίστηκε η λειτουργία τους.
3. Έγινε καταγραφή όλων των κτιρίων και κτισμάτων που παρουσιάζουν προβλήματα και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα Σχηματίσθηκε ένα τεύχος που παραδόθηκε στην Πολεοδομία για τις δικές της ενέργειες. Στο τεύχος αυτό διαχωρίζονται κατά την άποψή μας :
α) Όσα θεωρούνται επικινδύνως ετοιμόρροπα και πρέπει άμεσα να κατεδαφιστούν διότι δεν παρουσιάζουν και κανένα ενδιαφέρον.
β)  Όσα παρουσιάζουν μεν προβλήματα αλλά είναι ενδιαφέροντα κτίρια, που θα πρέπει να σωθούν με την υποστήριξη ή επισκευή τους.
γ)  Όσα παρουσιάζουν προβλήματα αλλά είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα.
δ) Όσα έχουν εξώστες επικίνδυνους με αποδυναμωμένα με αποκολλημένα στοιχεία, που πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν και 
ε)  Καταγράφονται όλα τα ανοιχτά και ελεύθερα οικόπεδα που έχουν προκύψει από καταρρεύσεις ή κατεδαφίσεις κτιρίων, που έχουν μείνει χωρίς περίφραξη και αποτελούν εστίες μόλυνσης με τα σκουπίδια και τα μπάζα που ασυνείδητοι δυστυχώς αποθέτουν για την ευκολία τους. 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

   Φανάρια με αισθητήρες πεζών και Ηλιακά πάνελ 

    Μπροστά στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας στην παραλιακή 

Ένα αίτημα  των κατοίκων της Αγ. Τριάδας, που και ο Σύλλογος είχε ζητήσει από χρόνια, πραγματοποιείται ήδη στην παραλιακή λεωφόρο μπροστά στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου υπάρχει διάβαση πεζών. Ένα σημείο επικίνδυνο για τους πεζούς γιατί η παραλιακή είναι ταχείας κυκλοφορίας. Έχουν σημειωθεί ατυχήματα αρκετές φορές, αλλά και το Μουσείο κατά κάποιο τρόπο είναι "αποκλεισμένο". Το πιο ασφαλές θα ήταν να συνδυαστούν με σαμαράκια όπως ζητάει και ο Δ/ντής του Μουσείου, πράγμα όμως που δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό. Ίσως θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σειρές μεταλλικών ενθέτων που αναγκάζουν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα. Ελπίζουμε οι οδηγοί να τα συνηθίσουν να προσαρμοστούν για να μην έχουμε ατυχήματα.
 

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ. ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ

Οι συνεχείς βροχές το τελευταίο διάστημα δημιούργησαν νέες λακούβες και χειροτέρεψαν τις υφιστάμενες στην ούτως ή άλλως κακή κατάσταση των δρόμων στην Αγ. Τριάδα.
Ο Σύλλογος έγκαιρα με παρεμβάσεις στην Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου, αξίωσε την άμεση επισκευή και αποκατάσταση των ζημιών στα οδοστρώματα. Έτσι με το που σταμάτησαν οι βροχές συνεργεία του Δήμου αποκαθιστούν τις βλάβες.
Στη συνέχεια επίκειται η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα σε όσους δρόμους της Αγ. Τριάδας παρουσιάζουν προβλήματα. Ο Σύλλογος έχει υποβάλλει στις Υπηρεσίες του Δήμου σχετικό αίτημα.  Ο Δήμος έχει ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία για ανάδειξη εργολάβου για ασφαλτοστρώσεις στην Παλιά Πόλη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν και ασφαλτοστρώσεις στην Αγ. Τριάδα. Ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσουν.