Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΣΤΡΑΧΑ 

Ενέργειες του Συλλόγου

Το πρόβλημα με τους πεζοδρομημένους δρόμους στο Ηράκλειο είναι μεγάλο. Έχουν μεταβληθεί σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Κάτι τέτοιο και η οδός ΜΑΣΤΡΑΧΑ. Κάθε τόσο η πλακόστρωση καταστρέφεται και ο δρόμος γίνεται αδιάβατος και για τους πεζούς.
Ιδιαίτερα η πλακόστρωση της όδευσης των πεζών διαλύεται διότι υπάρχουν μονίμως παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα ο ένας τροχός των διερχομένων να πέφτει πάνω στις πλάκες των τυφλών.
Ο Σύλλογος έχει θέσει το θέμα στους αρμοδίους του Δήμου για να εξευρεθεί και εφαρμοστεί μια λύση γιατί αλλιώς το πρόβλημα θα επαναλαμβάνεται. Έτσι και οι διερχόμενοι πεζοί θα έχουν πρόβλημα αλλά και ο Δήμος θα είναι υποχρεωμένος κάθε τόσο να ασχολείται με τις επισκευές.
Με ενέργειες του Συλλόγου συνεργείο του Δήμου άρχισε την αποκατάσταση. Θα πρέπει και η Δημοτική αστυνομία να απαγορεύσει την κίνηση των τροχοφόρων για μια - δυο μέρες για να μην καταστρέψουν την αποκατάσταση.
Οι αποκαταστάσεις θα συνεχιστούν και στην οδό ΠΑΛΜΕΤΗ και μπροστά στο ΚΗΦΗ.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ

                                                                     
Στις 10 Ιανουαρίου ανακοινώναμε ότι επίκειται διαγωνισμός για ανάδειξη εργολάβου για κατεδαφίσεις επικινδύνων στην πόλη, μεταξύ των οποίων και της Αγ. Τριάδας. Ήδη ο διαγωνισμός έγινε και την ίδια σχεδόν ημέρα  η πλάκα οροφής στο ακίνητο της οδού Παπαδοπούλου κατέρρευσε αποδυναμώνοντας και τους τοίχους. Η Πολεοδομία έχει αναλάβει σε συνεργασία με το Σύλλογο τα περαιτέρω.
Ο Σύλλογος στο μεταξύ με το που ανέλαβε το νέο Δ.Σ. έκανε μια συστηματική, κατά το δυνατόν, καταγραφή των θεωρουμένων επικινδύνων, καθώς και των ακάλυπτων χώρων, οι οποίοι έχουν προκύψει από κατεδαφίσεις ετοιμορρόπων και έχουν καταλήξει εστίες μόλυνσης.
Την καταγραφή αυτή παρέδωσε στην Πολεοδομία για τις δικές της ενέργειες. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων, οι δε νόμιμοι κληρονόμοι, όσων έχουν πεθάνει, που συνήθως είναι πολλοί και δεν συμφωνούν,  είτε δεν βρίσκονται είτε δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομίας. Αυτό δυσκολεύει πολύ τη διαδικασία για άμεσες ενέργειες.  

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Κατεδαφίσεις  Ετοιμορρόπων Κτιρίων από το Δήμο

Μεταξύ αυτών και ετοιμόρροπα  στην Αγ. Τριάδα

Επί τέλους κάτι αρχίζει να κινείται.
Μία από τις πρώτες ενέργειες του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν, όπως έχει ανακοινωθεί, η καταγραφή όσων κτιρίων θεωρούνται επικίνδυνα και ετοιμόρροπα στην Αγ. Τριάδα.
Αμέσως ήρθε σε επαφή και συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας και έθεσε το πρόβλημα και ζήτησε την άμεση αντιμετώπισή του. Παρέδωσε μάλιστα στην Πολεοδομία και Πίνακα με ετοιμόρροπα της Αγ. Τριάδας με διευθύνσεις και φωτογραφίες.
Αποφασίστηκε έτσι να προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε αντιμετώπιση της κατάστασης όχι μόνο για την Αγ. Τριάδα αλλά και για άλλα σημεία της Πόλης με επείγουσες διαδικασίες. 
Ήδη ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάδειξη εργολάβου για κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμορρόπων κτιρίων στην πόλη του Ηρακλείου και ελπίζουμε ο Διαγωνισμός να έχει αποτέλεσμα.
Το θέμα των ετοιμορρόπων ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα και εμφάνιζε γραφειοκρατικές δυσκολίες στην αντιμετώπισή του. 
Είναι ευχάριστο που οι δύο Αντιδήμαρχοι αποφάσισαν να δράσουν άμεσα και αποφασιστικά.