Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΚΟΛΠΟΥ   ΔΕΡΜΑΤΑ

           ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ                  ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΔΕΡΜΑΤΑ

Υπεγράφη μετά από προσπάθειές 20 μηνών, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου η σύμβαση για το έργο «Αντιδιαβρωτική προστασία του κόλπου του Δερματά», από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Γάμα Σίγμα Κατασκευαστική Α.Τ.Ε.» κ. Γεώργιο Σμπώκο.
Ήταν ένα θέμα για το οποίο ο Σύλλογος είχε κάνει πολλές παραστάσεις και είχε υποβάλλει το αίτημα στο Δήμαρχο, ο οποίος σε συγκέντρωση του Συλλόγου και των κατοίκων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της παλιάς λαχαναγοράς είχε υποσχεθεί ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστεί. να που πράγματι γίνεται πράξη.
Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας και ειδικότερα της Παλιάς Πόλης για την εκπόνηση της μελέτης, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι και την υπογραφή της σύμβασης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη καθώς και την πεποίθηση ότι οι εργασίες θα προχωρήσουν άμεσα από εδώ και εμπρός:
Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου η σύμβαση για το έργο «Αντιδιαβρωτική προστασία του κόλπου του Δερματά», από τον Δήμαρχο…
CANDIANEWS.GR

«Με την υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση του κόλπου του Δερματά, ανοίγει ο δρόμος για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Η σημερινή κατάσταση του κόλπου ενέχει μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες και για αυτό ήταν για εμάς ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις εργασίες. Χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες αλλά τα καταφέραμε και πλέον η υλοποίηση του έργου μπαίνει στην τελική της ευθεία. Εφόσον όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι πριν το καλοκαίρι, η αποκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί. Απώτερος στόχος, εκτός από την ασφάλεια των διερχομένων, είναι να δημιουργήσουμε με προσάμμωση μια παραλία, η οποία θα αποδοθεί στους δημότες για κολύμβηση, όπως συνέβαινε στο παρελθόν».

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

        Συνέντευξη του Προέδρου στο ΣΚΑΙ Κρήτης                       για την Αγ. Τριάδα.

 

Με συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ Κρήτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ανέλυσε τη σημασία της πρόσφατης απόφασης του ΚΕΣΥΠΟΘΑ για την έγκριση της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγ. Τριάδας. Παράλληλα, απαντώντας στις ερωτήσεις των παρουσιαστών της εκπομπής έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για το περιεχόμενο της Μελέτης Ανάπτυξης, για την περαιτέρω πορεία και για τις δυνατότητες υλοποίησης. Πιστεύει, όπως είπε, ότι έχοντας την εκπεφρασμένη βούληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Λαμπρινού, η μελέτη μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του σχετικού Π.Δ.θα αρχίσει να υλοποιείται και με την εξεύρεση κονδυλίων χρηματοδότησης μέσα από τα προγράμματα (ΕΣΠΑ, κ.λ.π)

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016


         Καταγραφή Επικινδύνων και Ετοιμορρόπων                                στην Αγ. Τριάδα

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Ρασούλη και στο πλαίσιο προγραμματισμού από την Πολεοδομία της αντιμετώπισης των επικινδύνων κτιρίων στην πόλη, ο Σύλλογος αποφάσισε να καταγράψει όλα τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα της Αγ. Τριάδας.

Ήδη μέλη του Δ.Σ. περιέρχονται τη γειτονιά και καταγράφουν :
α) Τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα.
β) Τα ανοιχτά χωρίς πόρτες και παράθυρα ακατοίκητα, που γίνονται εστίες ρύπανσης και άντρα   παραβατικών στοιχείων.
γ)Τα ελεύθερα οικόπεδα που γίνονται χώροι συγκέντρωσης απορριμάτων και αντικειμένων.
Όταν συγκεντρωθούν όλα, θα δοθούν με φωτογραφίες και διευθύνσεις στις Υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να τα αξιολογήσουν και να τα αντιμετωπίσουν ανάλογα κατά περίπτωση.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΣΥΠΟΘΑ

Ύστερα από διαδικασίες πέντε ολόκληρων χρόνων μεταξύ Των Υπουργείων Πολιτισμού και Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεδρίασε σήμερα το κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα και ενέκρινε την τελική εισήγηση μετά την απόρριψη και των τελευταίων ενστάσεων από το Δήμο.
Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την όδευση της τροποποίησης του Ρυμοτομικού της Αγ. Τριάδας προς δημοσίευση σε ΦΕΚ. 
Απομένει τώρα η σύνταξη του Π.Δ. από το νομοθετικό τμήμα του ΥΠΕΚΑ και ο εν συνεχεία έλεγχος από το ΣτΕ για να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.
Το σημαντικό για μας είναι ότι τελείωσαν οι διαδικασίες ανάμεσα στα Υπουργεία και τις επιτροπές, που ήσαν χρονοβόρες με πολλές ασυμφωνίες. (4 φορές πέρασε το θέμα από το ΚΑΣ και άλλες 3 από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ με πολλαπλές εισηγήσεις από τις τοπικές εφορίες για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε κοινή απόφαση.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν και έκαναν παρέμβαση κατά σειρά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σ. Χούπας, ο Μελετητής του έργου κ. Πανταζής και ο Διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου κ. Γ. Φουρναράκης, οι οποίοι τόνισαν ότι πρέπει να εγκριθεί η τελική εισήγηση ώστε να μην καθυστερήσει πλέον ούτε στιγμή η διαδικασία.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Χθες συνήλθαν σε συνεδρίαση τα εκλεγέντα για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στις εκλογές της 27ης Νοεμβρίου 2016 και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής :
Χούπας Συμεών (Σίμος)            Πρόεδρος 
Παναούσης Βασίλης-Στέργιος   Αντιπρόεδρος 
Γιατρομανωλάκη Μαρία            Γραμματέας
Τζωρτζάκης Κυριάκος               Ταμίας
και μέλη οι:
Λεβέντη Άννα
Φακίδης Γιώργος
Σκουλάς Γιάννης.

Επίσης για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν κατά σειρά οι :
Αλιμπέρης Δημήτριος
Αμαριωτάκης Γεώργιος και 
Καραντινός Νικόλαος

Ανακοινώνεται ότι κάθε Τετάρτη απόγευμα 6 - 8 μέλη του Δ.Σ. θα ευρίσκονται στο καφενείο του ΚΑΠΗ, όπου όποιος επιθυμεί για οποιοδήποτε θέμα του συλλόγου να ενημερώνεται.