Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΣΑΡΣΑΚΙ, Κυριακή 7 Οκτώβρη 2012






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΣΑΡΣΑΚΙ ,

όταν φθίνουν οι οπώρες…


Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας σας προσκαλεί στη γιορτή που διοργανώνει την Κυριακή 7 Οκτώβρη 2012, στις οδούς Μαστραχά και Ντεντιδάκηδων, το γνωστό "Μικρό Τσαρσάκι".
Η πρώτη αγορά του Ηρακλείου θα ζωντανέψει ξανά με χειροποίητες δημιουργίες (κοσμήματα, τσάντες, κεραμικά, αγιογραφίες κλπ),

ομάδες καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους,

μουσική, παραδοσιακά προϊόντα, βιολογικά μεζεδάκια,

μυρωδιές από ψησταριά, και πολλή καλή διάθεση!!!

Περιμένουμε την συνεισφορά σας σε τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια

και σχολικά είδη, τα οποία, αφού συγκεντρωθούν,

θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

 
Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

Βασίλης-Στέργιος Παναούσης         Γιώργος Αμαριωτάκης




Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Καθαρισμός στο παρκάκι της οδού Δαιμονάκηδων από το Δήμο.


Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, μετά τις επαφές και τις πιέσεις του Συλλόγου. Έγινε περιποίηση και κλάδεμα των φυτών και των δέντρων στο παρκάκι της οδού Δαιμονάκηδων καθώς και καθαρισμός του από σκουπίδια κάθε είδους, περιττώματα ζώων, υπολείμματα χρήσης παραβατικών ατόμων κλπ. Αυτό που μένει, είναι να διατηρηθεί καθαρός ο χώρος από τους περίοικους και τους επισκέπτες. 




Από το Δ.Σ.


Επαφές και ενέργειες του Συλλόγου για τα προβλήματα της καθημερινότητας.


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό το θέμα της καθαριότητας στην Αγ. Τριάδα όπως και σε όλο το Ηράκλειο έχει επιδεινωθεί. Η έλλειψη προσωπικού με τις απολύσεις των συμβασιούχων και η έλλειψη πιστώσεων στα πλαίσια των οικονομικών προβλημάτων των Δήμων για την αντικατάστασή τους έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Ειδικά στην Αγ. Τριάδα το πρόβλημα καταντάει εκρηκτικό. Σ’ αυτό συμβάλλει και η αδιαφορία πολλών κατοίκων της, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν διάφοροι οικονομικοί μετανάστες και τσιγγάνοι που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά και έχουν μεταβάλλει τους δρόμους σε καταυλισμούς, ρυπαίνουν τη γειτονιά και δε σέβονται τίποτα.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και των άλλων θεμάτων της καθημερινότητας, ο Σύλλογος έκανε παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς, επισκέφτηκε τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, συνεργάστηκε μαζί τους, τους έθεσε τα προβλήματα και απαίτησε πιεστικά άμεσες δράσεις και λύσεις.

1. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ.

Στα πλαίσια αυτά, μετά τις πρώτες επαφές, κλιμάκιο του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στέργιο-Βασίλη Παναούση έφερε στις 21-9-2012 τον νέο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυπραίο με τον αρμόδιο Τομεάρχη καθαριότητας της συνοικίας και περπάτησαν μαζί στους δρόμους της Αγ. Τριάδας και του υπέδειξαν, για να έχει και προσωπική άποψη, την κατάσταση και τα συγκεκριμένα σημεία όπου δημιουργούνται τα ιδιαίτερα προβλήματα ρύπανσης.

Συζητήθηκαν προτάσεις και τρόποι βελτίωσης της κατάστασης σε σχέση με τους κάδους, τις σακούλες, την αποκομιδή και τους οδοκαθαρισμούς, τον καθαρισμό και το πλύσιμο σημείων όπου υπάρχουν κάδοι.

Προτάθηκε ακόμα εκεί που υπάρχουν κάδοι να γίνουν ειδικές κατασκευές με προστατευτικά ώστε να μη παρκάρουν μπροστά αυτοκίνητα που εμποδίζουν το απορριμματοφόρο του Δήμου να αδειάσει τους κάδους.

Επίσης, να αντιμετωπιστούν με πρόστιμα όσοι ασυνείδητοι βγάζουν τις σακούλες στο δρόμο μετά τη συλλογή τις πρωινές ώρες από το απορριμματοφόρο και γίνονται βορά στις γάτες που τις σκορπίζουν και γεμίζουν τους δρόμους.

Ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι παρά τα προβλήματα προσωπικού που έχει θα προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσει κατά το δυνατόν. Θα ακολουθήσει συνεργασία για την υλοποίηση όσων συζητήθηκαν και ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση.


2. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Κλιμάκιο του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο επισκέφθηκε και τον νεοτοποθετηθέντα Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Σπυριδάκη και του έθεσε μια σειρά προβλημάτων με κυρίαρχο το θέμα των κατεδαφίσεων των επικινδύνως ετοιμόρροπων.

Ζητήθηκε να συνεχιστεί η εργολαβία που ξεκίνησε πέρυσι το Σεπτέμβριο με την κατεδάφιση των πρώτων πέντε (5) κατεδαφιστέων με βάση την κατάσταση ετοιμόρροπων που είχε γίνει με συνεργασία του Συλλόγου και των υπηρεσιών του Δήμου. Επειδή όμως η δαπάνη έχει ήδη αναλωθεί, ο Αντιδήμαρχος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να ετοιμάσουν εισήγηση για νέα δαπάνη.

Ζητήθηκε επίσης να αντιμετωπίζονται άμεσα και να επισκευάζονται οι λακκούβες και οι ζημιές στα οδοστρώματα, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει καθώς και τα θέματα απορροών των ομβρίων. Ήδη ο Σύλλογος παρέδωσε κατάσταση με ζημιές στους δρόμους.

3. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δαγκωνάκη ζητήθηκε μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή με την ευκαιρία που η υπηρεσία αυτή στεγάζεται πλέον στην Αγ. Τριάδα. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις παραβατικότητας, αυθαίρετης και παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων και τρίκυκλων παλιατζήδων που δε σέβονται το χώρο, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, το κλείσιμο εγκαταλελειμμένων σπιτιών, η ηχορύπανση κ.λ.π.

Ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των ζητηθέντων και θα επανέλθει.

Ανεξάρτητα όμως από τις ενέργειες των Υπηρεσιών και του Συλλόγου θα πρέπει και ο καθένας να φροντίζει για τα θέματα της γειτονιάς και να μην αφήνει οποιονδήποτε να ρυπαίνει το χώρο.


Από το Δ.Σ.



Άμα έχεις τον αδιατήρητο...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ "ΝΕΑ" : Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012




Αγαπητή κ. Φοίβη.

Διαβάζοντας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για την κατάρρευση της στέγης, λόγω πυρκαγιάς, ενός παλιού διατηρητέου κτιρίου στα στενά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου - με τη σχετική φωτογραφία του πυροσβέστη - βρίσκω την ευκαιρία να σημειώσω ότι αντίστοιχα φαινόμενα, όπως πυρκαγιές, καταρρεύσεις στεγών, μπαλκονιών που άφησαν φυτό νέα διερχόμενη κοπέλα, αφύλαχτα πηγάδια όπου πνίγονται δεκάχρονα παιδάκια, είναι σε ημερήσια διάταξη στην εγκαταλελειμμένη χρόνια τώρα από τη δημοτική Αρχή και απαξιωμένη Αγία Τριάδα Ηρακλείου Κρήτης. Μια από τις πιο ιστορικές συνοικίες της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου Κρήτης και πάλαι ποτέ γραφικής γειτονιάς (απ' όπου και η φωτογραφία).

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν μαστογραφίες όλη την εβδομάδα!

Cretalive, 16.09.2012

"Η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης σε όλο το Δήμο Ηρακλείου.


Στις δημοτικές ενότητες του Ηρακλείου θα βρίσκεται από Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Ηρακλείου.
Ειδικότερα στο Δήμο Ηρακλείου θα βρίσκεται η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας από τις 17 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με το εξής πρόγραμμα :

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ανασύσταση του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας.


Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας
την 3η Σεπτεμβρίου 2012, με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του, το Δ.Σ. αποφάσισε
 την ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ως εξής:

Πρόεδρος: Βασίλης-Στέργιος Παναούσης
Αντιπρόεδρος: Πάνος Σουράς
Γραμματέας: Γιώργος Αμαριωτάκης
Ταμίας: Μαρία Κακανδρή
Έφορος: Θεοφάνης Κιτσόπουλος
Μέλη: Δήμητρα Γιοργαλή-Καλομοίρη, Αντώνης Κοκκινίδης

Από το Δ.Σ.


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012


Πρόσκληση

Προσκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας σε συνεδρίαση
την Πέμπτη, 13/9/2012 και ώρα 18:00, στο γραφείο του Συλλόγου,
στην οδό Ντεντιδάκηδων 44, για ενημέρωση σε θέματα του Συλλόγου.

 
Από το Δ.Σ.

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Περιβαλλοντικός Σύλλογος: Καθυστερεί η μελέτη για την Αγία Τριάδα

Από:  ΠΑΤΡΙΣ, 5/9/2012

"Περιβαλλοντικός Σύλλογος: Καθυστερεί η μελέτη για την Αγία Τριάδα.

Για καθυστερήσεις από πλευράς δήμου Ηρακλείου όσον αφορά την προώθηση της μελέτης της Αγίας Τριάδας κάνει λόγο ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος της περιοχής με αφορμή τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα και τις αποφάσεις του ΥΠΠΟ.

Όπως αναφέρει εκ μερους του συλλόγου ο κ.Χούπας:
“Σχετικά και με αφορμή δημοσίευμά σας στην “Π” την περασμένη εβδομάδα για τη μελέτη της Αγίας Τριάδας θα ήθελα να σημειώσω μερικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η καθυστέρηση της μελέτης δεν οφείλεται μόνο στις καθυστερήσεις των υπουργείων ούτε έχει γίνει -ακόμα τουλάχιστον - μπαλάκι μεταξύ τους.

Με λίγα λόγια: Μετά την απόφαση του ΣΧΟΠ -Οκτώβριος του 2009 - η μελέτη στάλθηκε στο ΥΠΠΟ όπου και ξεχάστηκε.

"Καταδικασμένη" η Αγία Τριάδα ... με ευθύνη του δήμου

Από "Cretalive", 5/9/2012

"Καταδικασμένη" η Αγία Τριάδα ... με ευθύνη του δήμου


Ευθύνες καταλογίζει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος για την μη προώθηση της μελέτης ανάπλασης για την Αγία Τριάδα

Ευθύνες στο δήμο Ηρακλείου αποδίδει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας για τη σημαντική καθυστέρηση στην προώθηση των διαδικασιών για την ανάθεση και εκπόνηση της μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής της Αγίας τριάδας. Ο Σύλλογος, με μια ιστορική αναφορά, επισημαίνει την κωλυσιεργεία του δήμου, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο ο δήμος να έχει γίνει ... μπαλάκι μεταξύ τον Υπουργείων!

Η μελέτη ανάπλασης εδώ και 17 χρόνια ... καρκινοβατεί καταδικάζει μια ιστορική περιοχή να "ρημάζει", μέρα με τη μέρα. Η Αγία Τριάδα, μια περιοχή, που άλλοτε δέσποζε στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου, σήμερα κατακλύζεται από περιθωριακά άτομα που καταλαμβάνουν εγκαταλελειμένα κτίρια και μετατρέπουν την περιοχή ... σε γκέτο!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012


Πρόσκληση

 
Προσκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας σε συνεδρίαση την Πέμπτη, 6/9/2012 και ώρα 18:00, στο γραφείο του Συλλόγου,

στην οδό Ντεντιδάκηδων 44, για ενημέρωση σε θέματα του Συλλόγου.


Από το Δ.Σ.