Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Γλέντι μέχρι το πρωί στη γιορτή του Κλήδονα.

Γέμισε ασφυκτικά η πλατεία Αϊβαλιώτη από νωρίς το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 24 Ιούνη 2011, από κατοίκους της Αγίας Τριάδας αλλά και εκτός περιοχής, όπου γιορτάστηκε ο Κλήδονας.
Με τη συνοδεία κρητικής και άλλης ελληνικής μουσικής, άνοιξε η πήλινη υδροφόρα και τα ριζικάρια επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους μαζί με τη σχετική μαντινάδα.

Εντυπωσιασμένα ήταν τα παιδιά κάθε ηλικίας, για κάποια από τα οποία ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία. Όπως και εκείνη της προηγούμενης βραδιάς, όταν μαζεύτηκαν τα στεφάνια του Μάη και κάηκαν στην πλατεία ενώ μικροί και μεγάλοι πηδούσαν πάνω από τη φωτιά.

Πολύ κέφι, μεζεδάκια από το Γιώργο και την Αναστασία, πειράγματα  και χορός έκαναν τους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την πρωτοβουλία και να δώσουν όλοι ραντεβού και του χρόνου!

 
Παρόντες ήταν και χαιρέτισαν την εκδήλωση η βουλευτής Ηρακλείου κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Στρατάκης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βασίλης Κλάδος, η πρόεδρος του 3ου Τοπικού Διαμερίσματος κ. Εύα Αμπαρτζάκη, ο σύμβουλος στο 3ο Διαμέρισμα κ. Δημήτρης Λύτινας και ο πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Βαρβεράκης.

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στους μουσικούς Ιδομενέα και Κυριάκο Στρατάκη και Βαγγέλη Στογιό που έντυσαν μουσικά την εκδήλωση. Στη Ελένη Σταματούλη, στο Βασίλη Βασιλειάδη και στον Άρη Αλατσατιανό που έπαιξαν κρητική μουσική και στον αγγειοπλάστη από το Θραψανό Μανόλη Μουτσάκη που προσέφερε τη χειροποίητη στάμνα του Κλήδονα στο Σύλλογο.


















Από το Δ.Σ.


Πρόσκληση σε Συνεδρίαση.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας.

Προσκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας σε τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα,  27/6/2011 και ώρα 17:00, στα γραφεία του «Εθνικού», στην Αρχ. Μακαρίου, με θέμα:

Ενημέρωση και απολογισμός δράσεων.

Από το Δ.Σ.
 

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η γιορτή του Κλήδονα στην Αγία Τριάδα.


Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας σας προσκαλεί
την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, στις 9 το βράδυ,
στην πλατεία Αϊβαλιώτη για να γιορτάσουμε τον Κλήδονα
με μαντινάδες και ζωντανή μουσική!


Από το Δ.Σ.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ενεργή η συμμετοχή του Συλλόγου μας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.


Μαζί με το Δήμο Ηρακλείου και εθελοντικές ομάδες της πόλης μας πιάσαμε δουλειά και συμμετείχαμε ενεργά στις περιβαλλοντικές δράσεις στα Ενετικά τείχη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - καθαρισμός, αποψίλοση και δενδροφύτευση - ξεκινώντας από τον Προμαχώνα Αγίου Ανδρέα (Μηχανολογικό) με κατεύθυνση την Πύλη Βηθλεέμ (Κομμένο Μπεντένι).

Αξίζει να σημειωθεί ο ιδιαίτερος ζήλος και η όρεξη για συμμετοχή των παιδιών κάθε ηλικίας!

Παρέμβαση στο υπουργείο για την Αγία Τριάδα.

Από εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, 6/6/2011

"Υπόμνημα του δήμου στο υπουργείο Πολιτισμού για να προλάβει το ΚΑΣ.

Της Λίλιαν Δαφερμάκη
 
Αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις του, για τη μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας, πρόκειται να στείλει τις επόμενες μέρες στο υπουργείο Πολιτισμού ο Δήμος Ηρακλείου, εξειδικεύοντας πλέον με συγκεκριμένο τρόπο, τις προτάσεις του για όλα όσα πρέπει να γίνουν στην ιστορική αυτή περιοχή της πόλης. Όπως είναι γνωστό, η Λότζια έχει ταχθεί απερίφραστα υπέρ των προτάσεων που περιλαμβάνει η εισήγηση των μελετητών, ωστόσο πρακτικά φαίνεται ότι καλοβλέπει και κάποιες από τις προτάσεις που έχουν γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχέση με κάποιες ρυμοτομήσεις κτηρίων.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Συμμετοχή στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Καλούμε τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις που συνδιοργανώνει ο Σύλλογός μας μαζί με το Δήμο Ηρακλείου και άλλους φορείς, συλλόγους και εθελοντές, την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Δήμου με λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις:

Πρώτο βήμα για ανάπλαση της Αγ. Τριάδας.

Από εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", 2/6/2011

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένει η Λότζια την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για τη μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας, που συζητήθηκε προχθές το βράδυ, ενώ την ίδια στιγμή πανηγυρίζει για την απόφαση που πάρθηκε βάσει της οποίας ο χαρακτηρισμός του Ηρακλείου ως αρχαιολογικού χώρου περιορίζεται πλέον στην εντός των τειχών πόλη. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απελευθέρωση της οικοδομικής δραστηριότητας στις περιοχές του προκαποδιστριακού Δήμου Ηρακλείου, από τον έλεγχο των αρχαιολογικών υπηρεσιών, που ήταν επιβεβλημένος βάσει μιας απόφασης του 1965, που χαρακτήριζε το Ηράκλειο ως αρχαιολογικό χώρο.


Συνεργασία Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη

Από : "2810.gr ", 1/6/2011

"1. Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε εποικοδομητική συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η μελέτη αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και ο καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και το επόμενο διάστημα θα συνταχθεί απόφαση με βάση τα πρακτικά η οποία θα σταλεί στο ΥΠΕΚΑ για τις περαιτέρω ενέργειες.