Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προσκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη, 1/3/2011 και ώρα 20:00, στα γραφεία του «Εθνικού», στην Αρχ. Μακαρίου, για τρέχοντα ζητήματα του Συλλόγου.

Από το Δ.Σ.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Υπόμνημα στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο


Από: "2810.gr", 25/2/2011


"ΚΡΗΤΗ

Υπόμνημα προτάσεων προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, στα πλαίσια της συνάντησης, με τους Βουλευτές Ηρακλείου και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού στο Ηράκλειο.
Για την αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του κεκορεσμένου τουριστικού μοντέλου της Κρήτης, ο κ, Παρασύρης πρότεινε την σύζευξη αγροτικού, τουριστικού και πολιτιστικού τομέα ώστε η Κρήτη να αποκτήσει μοναδική ταυτότητα προορισμού Η μετουσίωση αυτής της στρατηγικής στην πράξη μπορεί να γίνει μέσα από την δημιουργία ενός Κρητικού χάρτη εναλλακτικού τουρισμού που θα συμπεριλαμβάνει όλη την Κρητική ύπαιθρο και τα μικρά χωριά σε συνδυασμό με έναν γαστρονομικό χάρτη που θα έχει ως κέντρο βάρος την Κρητική διατροφή. Για να αποκτήσουν οι πόλεις της Κρήτης χαρακτηριστικά ποιοτικών προορισμών o κ. Παρασύρης πρότεινε Μαρίνες σε όλο το νησί, αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών, των υποδομών υγείας και της αστικής κουλτούρας.
Όπως τονίζει περαιτέρω o Bουλευτής «απαιτείται ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής του τουριστικού marketing, με έμφαση σε στοχευμένες αγορές και ομάδες ενδιαφερόντων» Απαιτείται επομένως :

•προβολή της Κρήτης ως ενιαίου τουριστικού προορισμού (brand name «ΚΡΗΤΗ») και ενίσχυση δράσεων ψηφιοποίησης και διάχυσης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ( Μινωικός πολιτισμός) και παράδοσης της Κρήτης

•δημιουργία από την Περιφέρεια Κρήτης διαδικτυακού κόμβου για την Κρήτη με e-υπηρεσίες για τον υποψήφιο επισκέπτη π.χ. κάρτα τουριστών, άυλο εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, festival

•δημιουργία ενός αξιόπιστου καταλόγου που θα κατηγοριοποιεί τα καταλύματα διαμονής επισκεπτών (ξενοδοχεία, διαμερίσματα)

Όσον αφορά τον πολιτισμό μεταξύ άλλων στις προτάσεις του κ. Παρασύρη συγκαταλέγονται η αναβάθμιση της Αγίας Τριάδας Ηρακλείου, η συντήρηση και ανάδειξη της Κνωσού και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της, η αξιοποίηση των ενετικών τειχών, η δημιουργία θεματικού πάρκου γύρω από το Κάστρο Νικηφόρου Φωκά στο Τέμενος, η αναβάθμιση των αρχαιοτήτων Κρουσώνα και Τυλίσσου ώστε να δημιουργηθεί ένας πολιτισμικός περίπατος στο Μαλεβύζι.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Χορός την Τσικνοπέμπτη!

Αποκριάτικος χορός του Περιβαλλοντικού συλλόγου Αγίας Τριάδας μαζί με το Αθλητικό Σωματείο της περιοχής, "ΕΘΝΙΚΟΣ".

Σας περιμένουμε!!
 
Από το Δ.Σ.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αθρόα η προσέλευση και οι δεσμεύσεις των αρμοδίων στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.


Η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της Αγίας Τριάδας αποδεικνύει την αγωνία τους για την αναβάθμιση της περιοχής.

Ο κ Συντυχάκης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος.
Την Παρασκευή 11-02-2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην παλιά Λαχαναγορά η από καιρό προγραμματισμένη ενημερωτική συγκέντρωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας με θέματα:

Τη μελέτη ανάπλασης της περιοχής (τη λεγόμενη μελέτη Πανταζή) και τα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους κατοίκους της συνοικίας.

Αγία Τριάδα: "Όχι άλλο αίμα στα χαλάσματα"



Από : "Νέα Κρήτη", 14/2/2011


"Αστραπιαία για να μη χαθεί άλλη ζωή στην Αγία Τριάδα του Ηρακλείου - μετά τη συγκλονιστική υπόθεση του θανάτου του οκτάχρονου Αλβανού που έπεσε σε πηγάδι παλιού σπιτιού και βρήκε τραγικό θάνατο - λειτούργησε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος, που από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και χθες πρόλαβε και έκανε την πρώτη καταγραφή των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων, ετοιμάζοντας φάκελο με φωτογραφίες και στοιχεία για τις αρμόδιες Αρχές. Υπάρχουν και "περιμένουν" 300 χιλιάδες ευρώ για την εργολαβία αυτή, όπως διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Καμπανός.

Μέτρα για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια ζητούν στην Αγία Τριάδα


Από : Cretalive.gr, 12/2/2011


"Ανοιχτή συνάντηση με θέμα τα προβλήματα της περιοχής της Αγίας Τριάδας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Την εκδήλωση είχε προγραμματίσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής αρκετό καιρό πριν το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 8χρονου Κριστιάνο, που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο.
Το τραγικό γεγονός, όμως, έδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στην περιοχή.

Αγωνία για την τύχη της Αγίας Τριάδας!


Από : "ΠΑΤΡΙΣ", 12/2/2011


"Να μπει τέλος στην υποβάθμιση ζητούν οι κάτοικοι

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Προ των ευθυνών τους έθεσαν οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας τους φορείς που συνδέονται με την εγκατάλειψη μιας από τις ιστορικότερες συνοικίες της πόλης, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσαν στην οποία συμμετείχαν ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, οι αντιδήμαρχοι Μ. Βασιλάκης Αγγ. Σχοιναράκη, Β. Κλάδος, Κ.Καμπανός, ο αστυνομικός διευθυντής, εκπρόσωποι του συλλόγου αρχιτεκτόνων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 11/2/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγ. Τριάδας καλεί τα μέλη του, καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται, σε ενημερωτική συνάντηση σχετική με τις πολεοδομικές εφαρμογές που προβλέπει η μελέτη Πανταζή για την Αγία Τριάδα αλλά και για άλλα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/2/2011, στο χώρο πολλαπλών χρήσεων της παλιάς ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, ώρα 17.30.
Ομιλητές και καλεσμένοι θα είναι εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων.

Από το Δ.Σ.




Θλίψη για τον θάνατο ενός μικρού παιδιού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την οδύνη του για το χθεσινό τραγικό περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα το χαμό ενός 8χρονου αγοριού. Περιστατικό, το οποίο αναδεικνύει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων της Αγίας Τριάδας και κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη εξεύρεσης άμεσων και βιώσιμων λύσεων.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στην οικογένεια και αποφασίσαμε:

Τραγικό τέλος 8χρονου αγοριού στην Α. Περατσάκη.


Από : CRETALIVE.gr ,  7/2/2011

"Τραγική κατάληξη με το 8χρονο παιδί που έπεσε σε φρεάτιο- πηγάδι στο κέντρο του Ηρακλείου!

Πόνο, θλίψη και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η αποψινή τραγωδία στο κέντρο του Ηρακλείου όπου ένα 8χρονο αγοράκι ανασύρθηκε από βαθύ φρεάτιο- πηγάδι με ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση σωτηρίας παιδιού σε φρεάτιο, γεμάτο νερό , στο κέντρο του Ηρακλείου..

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Θέματα συζήτησης και αποφάσεις της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 31/1/2011

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, τη Δευτέρα, 31/1/2011, αποφασίστηκαν ομόφωνα, αφού συζητήθηκαν, τα εξής: