Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Εφορευτικής Επιτροπής

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα,
στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, στην Παλιά Λαχαναγορά, θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Εγγραφές νέων μελών και υποβολή υποψηφιοτήτων για τις επιτροπές του Συλλόγου μπορούν να γίνονται μέχρι και την Τετάρτη 1 – 12 – 2010, σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής θα βρίσκονται καθημερινά 6:00 – 8:00 το απόγευμα στο καφενείο του Αιβαλιώτη για τις εγγραφές νέων μελών και υποβολή υποψηφιοτήτων.

Για κάθε πληροφορία απευθυνθείτε στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής:

Δασκαλαντωνάκης Μανόλης … 6944182583

Ζευγαδάκη Εύα ………………..…… 2810286541

Χούπας Συμεών ………………........ 6972999233


Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Επαναληπτική γενική συνέλευση απολογισμού και εκλογών

Kαλούνται τα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου Αγίας Τριάδας την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στην παλιά λαχαναγορά, στις 10 πμ για την επαναληπτική γενική συνέλευση απολογισμού και εκλογών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου
Αντώνης Κοκκινίδης

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Το περιθώριο που αγαπάμε - Αγ Τριάδα

Αναδημοσίευση από το blog www.citybranding.gr/2010/11/urban-stories.html#more


Συγγραφέας:Στέλλα Μελίνα Βασιλάκη

Λίγα βήματα μακριά από την πολύβουη κεντρική αγορά του Ηρακλείου βρίσκεται ένα ‘άλλο’ κέντρο, ξεχασμένο και παραμελημένο για χρόνια. Πρόκειται για την Αγία Τριάδα ή αλλιώς το ‘παλιό Ηράκλειο’ ή όπως ήταν γνωστή κάποτε η ‘ξύλινη ντάμπια’ που κάποτε έσφυζε από ζωή. Σήμερα, αυτή η περιοχή παραμένει μια γραφική αλλά προβληματική γειτονιά που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να γίνει μια από τις ομορφότερες της πόλης. Η Αγία Τριάδα είναι ‘περικυκλωμένη’ από την πολυσύχναστη παραλιακή, και τις οδούς Καλοκαιρινού, Γιαμαλάκη, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και τα γραφικά σπιτάκια της με τις εσωτερικές αυλές είναι επίσης ‘περικυκλωμένα’ από τις τσιμεντένιες και άχαρες πολυκατοικίες της πόλης. Πολλά από αυτά, ερείπια πλέον, συχνά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εγγραφή νέων μελών και υποψηφιότητες για τις εκλογές

Ανακοίνωση

Καλούνται όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας να συμπληρώσουν την ανάλογη αίτηση, καθημερινώς απο 6 έως 8 μ.μ. στο καφενείο του Αιβαλιώτη απο τις 13 έως και τις 20 Νοεμβρίου.
Καλούνται οι κάτοικοι που έχουν δώσει οικονομική ενίσχυση αλλά δεν έχουν συμπληρώσει αίτηση να προσέλθουν επίσης ή να επικοινωνήσουν με ένα μέλος του Δ.Σ. ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής τους.
Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στο Δ.Σ. παρακαλούνται να το δηλώσουν τουλάχιστον 3 ημέρες πριν τις εκλογές ώστε να καταχωρηθούν στο ψηφοδέλτιο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Κοκκινίδης

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γενική συνέλευση απολογισμού και εκλογών

Το διοικητικό συμβούλιο καλεί τα μέλη του συλλόγου την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου στην παλιά λαχαναγορά, στις 10 πμ για την γενική συνέλευση απολογισμού και εκλογών.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Καημένη Αγία Τριάδα...

Του Σίμου Χούπα, Κατηγορία: Προεκτάσεις ΠΑΤΡΙΣ - 01/11/10

Στους αλλοτινούς χρόνους, στην καρδιά του Κάστρου μέσα στα τείχη και στο βορειοδυτικό κομμάτι της παλιάς πόλης, υπήρχε μια συνοικία όνειρο:
Η Αγία Τριάδα.
Οι παλιοί την περιγράφουν με νοσταλγία.
Οι νεώτεροι τη βιώνουν μέσα απ’ τις αφηγήσεις.
Όσοι όμως έζησαν και μεγάλωσαν σ’ αυτήν, κρατούν το άρωμά της έστω και αν πολλοί ζουν μακριά της.
Έχει κάτι που σε μαγεύει αυτή η γειτονιά.
Μια γειτονιά που βλάστησε και έθρεψε στην αγκαλιά της ανθρώπους του μόχθου, των γραμμάτων, της προόδου, των τεχνών και του πολιτισμού.
Εκεί όπου ο ξεριζωμένος Μικρασιάτης ξεκίνησε ξανά τη ζωή του δίπλα στους ντόπιους και την ταίριαξε μαζί τους μπολιάζοντάς την με τη δική του κουλτούρα στους δύσκολους χρόνους της δεκαετίας του 20 και του 30.
Μια γειτονιά που οι ασβεστωμένες αυλές της σε καλούσαν με τις μυρωδιές του γιασεμιού και του βασιλικού και σε ομόρφαιναν με τους κρίνους και τους κατιφέδες.