Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25/10/2010 με θέμα τα αποτελέσματα της ενημερωτικής συγκέντρωσης των μελών του Περιβαλλοντικού Συλλόγου που έγινε στις 13/10/2010, με παρόντα όλα τα μέλη του Δ.Σ., αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάρτηση του παρακάτω ψηφίσματος.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα μέλη του συλλόγου μας για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που έγινε έπειτα από κάλεσμα του Δ.Σ. στις 13/10/2010 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στη Παλιά Λαχαναγορά.  Η παρουσία τους πολυπληθής, μας έδωσε ικανοποίηση, ιδιαίτερα για τον αγώνα που ξεκινήσαμε για τα προβλήματα της συνοικίας μας.
Όμως, ενώ ο σκοπός μας ήταν η ενημέρωση των μελών για τρέχοντα ζητήματα και για το θέμα της προκήρυξης των εκλογών του συλλόγου, αντιληφθήκαμε ότι κάποιοι παρευρισκόμενοι είχαν σχεδιάσει να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συγκέντρωση μας με στόχο την παραπληροφόρηση και τη σύγχυση και τέλος τη διάλυση της συγκέντρωσης και μάλιστα σε κλίμα οξύτατης αντιπαράθεσης με τη προσωρινή διοίκηση του συλλόγου μας.
Ο κος Χούπας, ο κος Μακρυδάκης και η κα Μακρυδάκη με παρεμβάσεις, διαξιφισμούς, διακόπτοντας συνεχώς κάθε προσπάθεια δημοκρατικής διαδικασίας, με ανυπόστατες κατηγορίες και χωρίς να επιτρέπουν τον διάλογο, μας άφησαν αίσθηση ιδιαίτερης πικρίας αλλά και έκπληξης για τους πραγματικούς σκοπούς τους.
Σημειωτέον ότι ο κος Χούπας και η κα Ξυλούρη – Χούπα είναι ιδρυτικά μέλη του συλλόγου,  ενώ η κα Ξυλούρη – Χούπα ήταν μέλος του προσωρινού Δ.Σ. αλλά παραιτήθηκε χωρίς να αντιληφθούμε επακριβώς που διαφώνησε με το όραμα μας για τη συνοικία της Αγίας Τριάδας.
Πιστεύουμε ότι τα μέλη μας αντιλήφθηκαν τι περίπου συνέβαινε και θα βοηθήσουν για την ενότητα του συλλόγου μας και την επιτυχία των σκοπών μας. Ο κίνδυνος να διαλυθεί ότι με κόπο έχουμε καταφέρει τόσο καιρό ιδρύοντας και ενεργοποιώντας αυτό το σύλλογο είναι μεγάλος. Άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα εδώ, όχι μόνο δεν συμμετέχουν στις προσπάθειες μας για την επίλυση των προβλημάτων στη περιοχή μας, αλλά συκοφαντούν και παραπληροφορούν για το έργο μας. Για παράδειγμα, στη συγκέντρωση αναφέρθηκαν στο σχέδιο Πανταζή και τόνισαν ότι είμαστε αρνητικοί. Παραπληροφόρηση. Είμαστε θετικοί στο σχέδιο Πανταζή αλλά με τις ενστάσεις μας για κάποιες τροποποιήσεις που θα εξασφάλιζαν πολιτική προστασία για άνετη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πάνω στο σχέδιο αυτό με παρόντες όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας.
Τελικά, η συγκέντρωση παρά τις διακοπές στη δευτερολογία του προέδρου, χάρη στη ψυχραιμία μας τελείωσε ομαλά.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οδοί της Πλάνης

Της Αννας Νικολαΐδου, Κατηγορία: Προεκτάσεις ΠΑΤΡΙΣ - 07/10/10


Σε περασμένους καιρούς ένας από τους κεντρικότερους δρόμους

της πόλης του Ηρακλείου εντυπωσίαζε και παραπλανούσε τους

επισκέπτες με τις πολυτελείς και επιβλητικές προσόψεις των

κτηρίων του, τη στιγμή που οι κάτοικοι της πόλης ήξεραν ότι από

πίσω από αυτήν την κοσμοπολίτικη πολυτέλεια κρυβόταν η ένδεια

και η παρακμή.


Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δ. Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας καλεί τα μέλη του την Τετάρτη 13/10/2010 και ώρα 5 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου, στην Παλιά Λαχαναγορά (υπόγειο), για ενημέρωση σχετικά με την πορεία του συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Parking στο Πάρκο Γεωργιάδη

Γιατί τόση εμμονή για ένα ακόμη parking μέσα στην πόλη; Λύνουμε έτσι το κυκλοφοριακό; Βοηθάμε το πράσινο;

Εμείς σαν Περιβαλλοντικός σύλλογος πιστεύουμε ότι το μόνο που χρειάζεται στο Πάρκο Γεωργιάδη είναι η εξυγίανση των τειχών και η συμπλήρωση με νέο πράσινο μέχρι την κατηφόρα του Καστρινάκη.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ημέρα Μαστογραφίας


Την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου διοργανώθηκε από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο της Αγίας Τριάδας "Ημέρα Μαστογραφίας" στην Πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στο κτήριο της Νομαρχίας, για τις κατοίκους της γειτονιάς μας. Τελικά 12 γυναίκες μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την εξέταση. Οι γυναίκες αυτές προερχόντουσαν όλες από την Αγία Τριάδα, ενώ πάρα πολλές που περνούσαν τυχαία από εκεί εκδήλωναν το ενδιαφέρον να κάνουν την εξέταση.
Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση αυτή ώστε και άλλες γυναίκες να μπορέσουν να εξεταστούν.